Информационен ден за безопасност на пътя – ЛЕВ ИНС се включва в Европейската инициатива на ROADPOL

17 сеп, 2024

За девета, поредна година, Европейската комисия (ЕК) и ROADPOL – Европейската мрежа на пътна полиция, организират ROADPOL Safety Days - Седмица за безопасност на пътя.

Инициативата всяка година се провежда едновременно с традиционната Европейска седмица на мобилността на ЕК и тази година е в периода 16 – 22 септември, а мотото ѝ е „Остани жив! Пази живота!”

Дните на безопасността на ROADPOL имат за цел да намалят осезаемо броя на пътнотранспортните произшествия с помощта на мащабни информационни кампании, в които се включват хиляди организации в цяла Европа – училища, детски градини, неправителствени организации, големи и малки компании.  18-ти септември /сряда/ е определен за „Ден без жертви на пътя” за всички европейски държави.

ЛЕВ ИНС се включва в инициативата за поредна година, като на 18-ти септември ще проведем дигитален „Информационен ден за безопасност на пътя”. В социалните канали на компанията във Facebook, Instagram и LinkedIn ще публикуваме серия полезни, информационни материали със съвети за безопасност на пътя. Ще бъдат засегнати актуални теми като „Съвети за безопасност при каране на електрическа тротинетка”, "Как да шофираме безопасно в градски условия" и други полезни напътствия.

Следете утре нашите социални мрежи, за да сте информирани и споделяйте материалите във вашите профили свободно, за да помогнем заедно за намаляване на жертвите на пътя!