ЛЕВ ИНС подкрепи "Есенен авто ретро салон" в София

16 сеп, 2024

На 15.09, на пл. Народно събрание в столицата, се проведе четвъртото издание на ежегодния "Есенен авто ретро салон" и парад. ЛЕВ ИНС за поредна година беше генерален спонсор на събитието, което е част от официалната програма в Културния календар на града и се организира по повод Денят на София.

Организатор на събитието е Софийският Авто Ретро Клуб (САРК), който показа над 200 ретро автомобила от различните десетилетия на 20 век и превърна центъра на столицата в своеобразен музей на ретро автомобили. Атракция за малки и големи бяха и ретро автобуси, мотоциклети, военни автомобили и други редки превозни средства от близкото минало.

След оценка на експертно жури, бяха раздадени награди в над 40 категории, като “Най-автентичен класически автомобил”, “Най-добра реставрация”, “Най-рядък и екзотичен класически автомобил”, а ръководителят на Дирекция “Автомобилно застраховане” в ЛЕВ ИНС – Марин Маринов, връчи две от тях и отправи поздравления към участниците.

„ЛЕВ ИНС е лидер в застраховането в България и винаги застава зад обществени инициативи, които събират на едно място отговорни шофьори, които обичат автомобилите и практикуват своето хоби с мисъл за безопасността на пътя. Всички ние, като шофьори, трябва да се грижим за автомобилите си, да спазваме правилата на пътя и да бъдем толерантни към останалите участници в движението.”, заяви Марин Маринов.

Традиционно, бляскавото изложение на ретро автомобили за върши с ретро парад по централните софийски улици и предизвика интереса на стотици малки и големи любители на класическите коли.