ЛЕВ ИНС спечели награда в категория „Най-иновативна застрахователна компания” на NEXT DiFi AWARDS

21 окт, 2024

ЛЕВ ИНС, със своите кибер застрахователни продукти, беше наградена като една от най-иновативните застрахователни компании у нас по време на първото издание на NEXT DiFi AWARDS.

Наградите отличиха някои от най-големите компании във финансовия и застрахователния сектор. Експертно жури оценяваше компаниите на база на развитието на дигиталните финансови инструменти, усвояването на новите технологии и прилагането им в продуктите и услугите им в отговор на съвременните предизвикателства в сектора.

Иновациите са част от фундамента на ЛЕВ ИНС вече 28 години. В  управлението на процесите, създаването на продукти и развитието на компанията основни принципи винаги са били иновативното мислене и проактивния подход към превенцията и сигурността.

Въвеждането и развитието на кибер застрахователните продукти е основен фокус на ЛЕВ ИНС, защото нашият подход за Активна сигурност винаги е залагал на превенцията и изпреварващото мислене. Според много световни и европейски доклади, включително и тези на Европейската комисия, кибер заплахите са риск номер едно за развитието и растежа на бизнеса и икономиката в света. Ето защо, ние сме готови, за да помагаме на нашите клиенти да се защитят от този риск” каза на сцената Владислав Милев, Изпълнителен директор на ЛЕВ ИНС, приемайки наградата.

Дигитализирането, както на бизнес процесите във всеки един сектор, така и на ежедневието на всеки човек, изисква все повече внимание и защита на информационните системи, а темата киберсигурност става все по-ключова и за българския бизнес. В ЛЕВ ИНС от години развиваме експертиза в тази посока и знаем, че фишинг измамите, кражбата на данни и банкова информация, са само част от предизвикателствата,  пред които се изправят организациите. С широкото навлизане на изкуствения интелект (AI) все по-често се говори за нови вид кибер измами, в това число кражба на самоличност, генериране на фалшиви съобщения с цел изнудване и откуп и много други. Кибер застрахователните решения на ЛЕВ ИНС са разработени по начин, който предоставя на клиента, освен застрахователно покритие, в случай на кибер инцидент, и технологични мерки за превантивно повишаване на сигурността на самия клиент, чрез предоставяне на различни услуги за киберсигурност.

Вижте повече за кибер застраховките за бизнеса и дома: https://www.lev-ins.com/produkti/kiber-zastrakhovki/