Forbes със статия за навлизането на Cyber ​​​​Level Ins на кибер застрахователния пазар в Румъния

27 юни, 2024

Изпълнителният директор на ЗК „ЛЕВ ИНС” АД Владислав Милев коментира, че се използва израелско ноу-хау с модерни технологични решения.

Престижното издание Forbes публикува статия за навлизането на брокера Cyber ​​​​Level Ins на кибер застрахователния пазар в Румъния.

Изпълнителният директор на ЗК „ЛЕВ ИНС” АД Владислав Милев коментира, че се използва израелско ноу-хау с модерни технологични решения, за да се осигури сигурна среда и покритие за всички клиенти. Директор Бизнес развитие в Cyber ​​​​Level Ins - Клаудиу Минисини разказва за персонализираните решения за кибер застраховане и амбициите на брокера на пазара в Румъния.

Статията във Forbes можете да видите ТУК!

Ето и цялата статия:

Forbes: Cyber ​​​​Level Ins предвижда брутни премии от 2 милиона евро в Румъния за 2024 г.

Международният застрахователен брокер Cyber ​​​​Level Ins, навлязъл наскоро на румънския кибер застрахователен пазар, предвижда за тази година ниво на брутни премии от 2 милиона евро.

„Фокусираме се върху малки и средни предприятия, но и големите компании в Румъния. Предлагаме персонализирани решения за кибер застраховане. Поставили сме си амбициозни цели за 2024 г., -  разширяване на пазарния дял и подобряване на финансовите резултати. Стремим се да разширим нашата клиентска база и да подобрим позицията си на кибер застрахователния пазар“, спдоелия Клаудиу Минисини, директор Бизнес развитие в Cyber ​​​​Level Ins, в интервю за Forbes Румъния.

Cyber ​​​​Level Ins е международен застрахователен брокер с американско и българско участие и предлага на местния пазар кибер застрахователните продукти на ЛЕВ ИНС, заедно с други видове задължителни и незадължителни застраховки. Основен акционер в ЛЕВ ИНС АД е Лев Корпорация АД, икономическа група, състояща се от над 90 компании. Според представители на компанията, разходите за глобални киберпрестъпления се очаква да достигнат 10,5 трилиона долара годишно до 2025 г.

„Комбинираме израелско ноу-хау с модерни технологични решения, за да осигурим сигурна среда и покритие за всички наши клиенти. Нашият кибер застрахователен продукт е пионер в Румъния, предлагащ модерна технологична интеграция, проактивно управление на риска и цялостна поддръжка за смекчаване на въздействието от кибер инциденти“, споделя Владислав Милев, изпълнителен директор и член на Управителния съвет на ЛЕВ ИНС. До края на 2024 г. Cyber ​​​​Level Ins има за цел да наеме 20 застрахователни специалисти в Румъния.

В средносрочен план Cyber ​​​​Level Ins планира да се разшири извън Румъния, особено на пазари, където има нарастващо търсене на модерни решения за кибер застраховане. Компанията вече има открити клонове в Полша, Италия, Испания и Гърция и иска да стъпи на пазарите в Унгария и Хърватия.

Владислав Милев, изпълнителен директор на ЗК „ЛЕВ ИНС” АД