Кампанията „Пази детето в интернет” отпразнува 1-ви Юни

1 юни, 2022

Екипът на социалната кампания на Лев Инс – „Пази детето в интернет” взе участия в две събития по повод днешния детски празник.

Първото събитие, към което екипът се включи, бе по инициатива на Държавна агенция за закрила на детето, в партньорство със Столична община. Към него се присъединиха - министърът на труда и социалната политика - Георги Гьоков, неговият политически кабинет, както и представители на други ведомства и организации, а също и представители на отдел Киберпрестъпност при ГДБОП-МВР и от Комисията за защита на личните данни.

Главен герой на събитието както винаги беше киберекспертът – Явор Колев, който зарадва 10 деца с ранички на кампанията, след като разигра с тях интересна викторина на тема киберсигурност.

Децата с огромен интерес и желание взеха участие в нея, а раничките очакваха с нетърпение.

Второто събитие, в списъка на кампанията, беше проведено в Университета за Национално и Световно Стопанство, със съдействието на синдикална организация ВОН-КНСБ при УНСС и кмета на район Студентски град – Петко Горанов, на което присъстваха петокласници от две Софийски училища – 8-мо СУ „Васил Левски” и 55-то СУ „Петко Каравелов”.

За тях, Явор Колев изнесе лекция за опасностите, дебнещи в дигиталното пространство, след която децата имаха много въпроси.

Колев с удоволствие отговори на всяко едно дете, подарявайки им необходима доза знания за това как да се пазят в интернет.