„Лев Инс” е на път да счупи рекорди в застраховането

24 юли, 2023

Застрахователна компания „Лев Инс” АД събра в София на международна среща екипите и партньорите си от цяла Европа. На събитието присъстваха представители, както от цяла България, така и от Румъния, Гърция, Хърватска, Италия, Полша и Израел.

По време на срещата бяха представени резултатите на компанията за първите 6 месеца на 2023г. Във финансово измерение, „Лев Инс” отчита брутен премиен приход за първото полугодие в размер на 251 млн. лева, което показва ръст от близо 25% спрямо същия период на миналата година и е значително по-висок от средния за пазара.

 

„Ние си поставяме амбициозната цел, заедно с нашите партньори, до края на годината да достигнем и преминем границата от половин милиард лева брутен премиен приход. Нещо, което не е правено до момента от никоя застрахователна компания на нашия пазар” – каза Павел Димитров, Изпълнителен директор на ЗК „Лев Инс” АД.

 

Друга основна тема на срещата беше разрастването на компанията на европейския пазар и развитието на иновативни продукти в сигурността и застраховането. Партньори от различните държави представиха кратки обобщения на постигнатото до момента и плановете им за растеж и развитие през следващите 3 години. 

 

Едно от основните направления в които „Лев Инс” се фокусира е киберсигурността и тя също беше основен фокус на събитието. Компанията разработва различни услуги в това направление, както за бизнес клиенти, така и за физически лица. Част от тези услуги са и иновативните за българския пазар кибер решения, които предлагат на клиентите на компанията, както превенция и защита от кибер атаки, така и обезщетяване в случай на пробив. 

 

„Високата клиентска удовлетвореност е причината за успехите, които отбелязваме. Печелим все повече доверието на клиентите и това ни радва, защото ни показва, че влагаме усилия в правилната посока” – допълни Павел Димитров.

 

Датата на събитието не беше избрана случайно, защото компанията навършва 27 години от създаването си. Лидерът на българския застрахователен пазар налага стандарти в застраховането и расте в цяла Европа.