Лев Инс - официален спонсор на първия Есенен авто-ретро салон и парад

20 сеп, 2021

Най-голямата застрахователна компания в България ЗК ”Лев Инс” АД се включи като официален спонсор в първото издание на Есенния авто-ретро салон и парад организиран от Софийския авто-ретро клуб (САРК).

Той се проведе в столицата на 18 септември посветен на празника на гр. София при голям интерес, както от страна на участниците, така и в лицето на многобройните любители на ретро автомобили. Въпреки дъждовното време, за събитието пристигнаха близо 250 исторически превозни средства от всички краища на страната.

Автомобили, автобуси, мотоциклети и военни машини дойдоха на собствен ход от Бургас, Варна, Видин, Петрич, Пловдив, Поморие, Сандански, Хасково и други градове на страната. В пъстрата палитра от изключително добре поддържани стари и редки автомобили, журито отличи и награди 10 превозни средства.

Престижното отличие „The Best of Show” беше връчено лично от изпълнителния директор на ЗК „Лев Инс“ АД Валентин Илиев на Иван Кесов от Пловдив за неговия Triumph 2000 Roadster от 1949 г. Тази първа мащабна инициатива на Софийския авто-ретро клуб (САРК), основан в края на 2019 г. декларира амбициозни намерения за бъдещо развитие и надграждане, с което общността на столичните ретро-любители да се утвърди като авторитетна и неизменна част от елита на ретро движението в България.