Лев Инс предлага специални условия за киберзастраховки за финтех бизнеса на Digipay Conference

2 окт, 2023

Лев Инс ще предложи специални условия за киберзастраховки за бизнеса на електронните разплащания с покритие до 2 милиона евро на Digipay Conference, която ще се проведе на 5 октомври в Inter Expo Center. Лидерът в застраховането на българския пазар ще представи на финансовите компании комплексно решение за киберсигурност, което предоставя индивидуално предложение за покритите рискове и специална цена на застраховката, съобразена с размера и нуждите на конкретната организация.

Експертите на Лев Инс ще запознаят гостите на специализираната финансова и финтех конференция с възможността да се възползват от уникалната за пазара Кибер застрахователна полица при преференциални условия. Тя осигурява превенция от хакерски атаки, мигновено откриване и разследване на пробиви в сигурността и технологично решение за безопасна работа в Интернет.

В рамките на полицата всяка компания получава денонощен мониторинг на информационните системи, съчетан с моментална реакция при опит за атака от два оперативни центъра за сигурност в България и Израел. За да гарантира оптималната защита на информационните масиви и дигитални операции на финансовия бизнес със седалище на територията на ЕС, ЕИП и Швейцария, лидерът в застраховането в България предоставя предварителен анализ на информационната сигурност чрез „оценка на риска” и  специализиран софтуер, а покритието важи за целия свят.

За да бъдат финансовите организации максимално обезпечени при евентуален кибер инцидент, Лев Инс покрива рискове както към застрахованата компания, така и към трети страни. Те включват компенсации за  увреждане на цифрови активи, прекъсване на дейност, възстановяване на данни и системи,  разходи за пробиви в системата на застрахования, терористични кибер атаки, загуби от кибер изнудване, както и покритие за лична репутация. От друга страна финтех компаниите могат да разчитат, че Лев Инс ще ги компенсира при претенции за ментални страдания, неприкосновеността на лични данни, медийна отговорност, глоби и наказания, наложени по Стандартите за сигурност на индустрията за картови трансакции или по претенции по регулаторна защита и наказания.

Екипът на Лев Инс ще бъде на разположение за изготвяне на индивидуални предложения спрямо конкретните нужди на гостите на Digipay Conference в Inter Expo Center на 5 октомври.