Лев Инс застрахова инфраструктурен проект за 251 мил. евро в Румъния

19 окт, 2023

Строителството на 28-километровата отсечка на магистралата Плоещ – Бузъу, Лот 2 трябва да бъде завършено през април 2025 г.

Националната компания за пътна инфраструктура в Румъния (C.N.A.I.R. S.A.) се довери на ЗК „Лев Инс“ АД за застраховката на „Договор за изпълнение на работи по магистралата Плоещ – Бузъу, Лот 2“ на стойност 251 млн. евро. Лидерът в застраховането в България ще гарантира навременното и качествено изпълнение на строителните дейности по проекта, който трябва да бъде изпълнен  през април 2025 г.

ЗК „Лев Инс“ АД застрахова строителството на отсечка от 28,25 км., включително изграждането на 20 мостови съоръжения, по АМ Плоещ – Бузъу, ЛОТ 2: Мизил – Пиетроаселе км 21+000 – км 49+350, Република Румъния от международен консорциум. Проектът е финансиран от Националния план за възстановяване и устойчивост на северната ни съседка, а гаранционният срок на произведенията по сключената полица е 10 години.

„Удовлетворени сме, че ЗК „Лев Инс“ АД традиционно е припознат партньор за значими инфраструктурни и енергийни проекти от държавните институции в множество европейски страни - Италия, Испания, Полша, Румъния, Гърция и България. Гаранционните инструменти на компанията, обезпечаващи участие в търгове, добро изпълнение и възстановяване на авансови плащания, са признати от най-големите институционални възложители. Партньорството на дружеството ни с водещи европейски презастрахователи с кредитен рейтинг АА дава допълнително спокойствие и сигурност както на поръчителите, така и на изпълнителите на проектите. Вярвам, че с дейността си в национален и международен план изпълняваме мисията си да подпомагаме икономическото развитие на бизнеса и обществото“, коментира изпълнителният директор – г-н Павел Димитров.