Павел Димитров пред вестник „Труд”: Основната посока на развитие са доброволните застраховки, покриващи индивидуалните потребности на клиентите за физическата и дигиталната сигурност

2 мар, 2023

В интервю за вестник „Труд” изпълнителният директор на Лев Инс – г-н Павел Димитров представи отличните финансови резултати на компанията за 2022 година и начерта стратегическите политики за 2023 г. Той отчете позитивните тенденции от диверсифициране на портфейла на дружеството в посока извън задължителната застраховка „Гражданска отговорност” и излизането на външните пазари в Европа.

„През 2022 г. „Лев Инс” увеличи активите си с 20% до 812 млн. лева. Дългосрочните инвестиции се увеличиха с над 22%, а резервите - с близо 17% до 95 млн. лв. За да повишим  още повече финансовата стабилност на дружеството, реинвестирахме печалбата и заделихме запасен фонд от 13 млн. лв., който допълнително гарантира защита на клиентите ни. Вярваме, че тези отлични резултати са следствие на уникалния модел за превенция и управление на риска, който доведе до висок процент разкрити измами и позволи спирането на нерегламентирани плащания”, заяви той. 

Г-н Димитров акцентира върху стратегическата политика за предоставяне на цялостно решение за клиентите както във физическия свят, така и в дигиталния. „Залагаме изключително и на уникалните за българския пазар комплексни кибер решения за бизнеса и частните потребители. „Заедно с нашите партньори от Cyber 360 Academy и Cyber One предлагаме обучения, защита и застрахователни продукти при настъпване на престъпно събитие”, допълни той. Изпълнителният директор на Лев Инс подчерта, че философията на компанията е да управлява риска, да предприема различни превантивни мерки, за да не се стига до фатални събития. Тази цел се постига и чрез социалната кампания „Пази детето в интернет”, чиято цел е да повиши дигиталната култура на българина. 

Друга тенденция, която ръководството на Лев Инс отчита е плавно повишаване на застрахователната култура на българина, която се доказва от ръста в доброволното имуществено и финансово застраховане, след което се нареждат личните и застраховките на отговорности.

Цялото интервю на г-н Павел Димитров, можете да прочетете тук:

https://trud.bg/pavel-dimitrov-izpalnitelen-direktor-na-lev-insnai-golyam-e-rastat-na-imushtestvenite-i-fi/