Представители на ЗК „Лев Инс” АД и СyberOne  дискутираха последните тенденции в застраховането и киберсигурността на международна конференция в Хърватска

18 окт, 2023

Основна тема на партньорския форум беше готовността на българския, хърватския и словенския бизнес, институции и клиенти да интегрират в ежедневната практика най-новите тенденции - блокчейн застраховането, използването на изкуствен интелект, Machine Learning, бизнес екосистеми и киберзастраховките.

Днес Изпълнителният директор на ЗК „Лев Инс” АД Павел Димитров, Ръководителят на отдел „Външни пазари“ за Източна Европа на ЗК „Лев Инс” АД Александър Господинов  и управителят на CyberOne Кирил Григоров дискутираха иновациите в застраховането и киберсигурността на международна конференция в Загреб, Хърватия. 

 

Г-н Бранко Роглич,  председател на Българо-хърватския бизнес клуб, откри конференцията като подчерта историческата връзка между народите на България, Хърватия и Словения, необходимостта да се насърчава развитието на търговските отношения между тях, както и да се даде адекватен отговори на кибер заплахите, пред които се изправяме. Посланикът на България в Хърватия – г-жа Ива Крулева отбеляза значението на споделянето на кибер опит за справяне с предизвикателствата на дигиталната ера, а проф. д-р Марин Вукович от факултета по телекомуникации и компютри на Университета в Загреб изнесе данни за топ кибер заплахите днес и очакванията към 2030 г. Той обърна специално внимание на рансъмуеър, малуеър, социалното инженерство и нерегламентирания достъп до данни. Академикът открои и злоупотребата с изкуствения интелект като съществена и предстояща заплахата пред обществото в световен план.

 

Партньорската мрежа на ЗК „Лев Инс“ АД предлага на българските и международни партньори цялостни решения за управление на риска както във физическата, така и в кибер действителността, които отговарят на нуждите за  защита на данните, автоматизация и пълна прозрачност на процесите.

 

Форумът е организиран от Българо-хърватския бизнес клуб, Посолство на Република България в Хърватия и неговия търговско-икономически отдел, в партньорство със Съюза за стопанска инициатива и словенския SLO CRO Business Club.