Промяна на покритието на „Зелена карта” за Република Беларус и Руската федерация

11 апр, 2023

Уважаеми клиенти, уведомяваме Ви, че от 01.06.2023 г. сертификатите „Зелена карта“ на териториите на Република Беларус и Руската федерация няма да важат. Промяната е по повод прекратяване на двустранното „Споразумение между бюрата от Европейското икономическо пространство и Швейцария относно подписването и прекратяването на споразумения по Секция 4 от „Вътрешните правила с бюра от трети държави“, сключено с бюрата на Република Беларус и Руската федерация.

Издадените преди 01.06.2023 г. сертификати „Зелена карта“ ще са валидни на територията на Република Беларус и Руската федерация до 31.05.2023 г., 23:59 ч. централно европейско време.

Националните бюра на Република Беларус и Руската федерация остават членове на системата „Зелена карта“ и ще продължат да спазват всички права и задължения, произтичащи от Вътрешните правила и двустранни споразумения с други държави, членове на системата, които още са в сила.

В случай, че Ви се налага пътуване до Република Беларус и Руската федерация, моля да се обадите на 0800 10 200 за допълнителна информация и съдействие.