София Антонова с коментар пред БНТ: В планината застраховката може да спести много проблеми

17 май, 2021

За новините на Българската национална телевизия тази неделя г-жа София Антонова, изпълнителен директор на Лев Инс, обясни какво покриват застраховките за туризъм - "Застрахователната компания, поне при нас е така, има директен договор с ПСС и БЧК и директно заплащаме разходите по издирване и спасяване."

София Антонова разясни, че застраховката покрива всичко, включително и медицински разходи, първата помощ, която се оказва на място, транспортирането, ако се налага със специализиран транспорт, линейка. В допълнение отбеляза, че разходите за самата застраховка са нищожни на фона на сумите, необходими за спасяване или издирване при инциденти в планината. При месечна вноска от 10 лева, застрахователят може да покрие разходи за спасяване в планината до 5 хиляди лева.

Г-жа Антонова коментира и темата с липсата на медицински хеликоптер в България:  "Официално нямаме медицински хеликоптер, който може да извършва такива спасявания. Имаше до миналата година и ние бяхме единственият застраховател, който предлага такава услуга“.

Целия репортаж може да гледате тук