София Антонова с коментар за въздействието на фактора „коронавирус“ върху застрахователния пазар в Европа сутрин по Телевизия Европа

5 апр, 2021

В предаването Европа сутрин по телевизия Европа изпълнителният директор на ЗК „Лев Инс“ АД г-жа София Антонова, коментира развитието на застрахователния пазар условията на COVID и новостите в областта на здравното и животозастраховането, обусловени от пандемията.

„За радост след първоначалния страх за доходите си, клиентите се ориентираха и се наблюдава засилен интерес, особено по отношение на здравните застраховки.“ Сподели г-жа Антонова и добави: "Има различни разновидности на продукти и покрития, които са съобразени с това къде се намира клиентът – в България или чужбина, а също така се предлагат възможности за тези, които планират пътувания, но се притесняват за средствата си“.

Г-жа Антонова обясни, че застраховките с покритие за заболяване от коронавирус стават все по-популярни, като за сключването им е необходимо попълване на въпросник и декларация, че застрахованият е здрав, но не се изисква PCR тест. „Пред потребителите има различни варианти – да се обадят на спешен телефон на застрахователя и да им бъде оказано съдействие, в случай на заболяване, както и да им бъдат възстановени разходи, ако сами са потърсили помощ“, обясни още София Антонова.

Тя добави, че към момента застрахователите са в състояние да предложат гъвкави условия и да отговорят на търсенето на клиентите на приемливи цени.

За зрителите на Европа София Антонова информира и за някои нови услуги, които предлагат застрахователните компании, съобразно настоящата обстановка. Една от тях е застраховка телемедицина, която дава възможност на клиентите да направят медицинска консултация от разстояние с водещи специалисти.

Цялото участие на г-жа Антонова можете да видите във видеото.