Валентин Илиев - изп. директор на ЗК "Лев Инс" АД: Екипите на компанията са в денонощен контакт с нашите клиенти

8 сеп, 2023

При всяко едно подобно природно бедствие, каквото сполетя Южното Черноморие в началото на тази седмица, застрахователна компания „Лев Инс” реагира на момента с удължаване на сроковете за завеждане на щети.

"За нас е важно клиентите ни да са спокойни в тези трудни за тях моменти, в които са заети със съвсем други приоритети и се стараем да елиминираме допълнителното притеснение с преследването на кратки срокове по завеждане на щети”. Това заяви Валентин Илиев – изпълнителен директор на ЗК „Лев Инс” и допълни, че дружеството има огромен опит в такива ситуации още от лятото на 2014 г., когато при голямата градушка застрахователната компания е реагирала изключително организирано, а клиентите са го оценили, като са им отредили наградата за „Най-коректен застраховател при изплащане на застрахователни обезщетения“. И до момента, компанията се стреми да защитава това признание. 

„Щети по Каско могат да бъдат завеждани в офисите на компанията, чрез мобилното приложение или директно на денонощната ни телефонна линия 0800 10 200 или 0800 15 333. ЗК „Лев Инс” АД е единствената застрахователна компания в България, която разполага със собствен Кол-център и една от първите, които въведоха мобилно приложение за завеждане на щети още по време на Ковид пандемията”, каза още Илиев. 

„ЗК „Лев Инс” е и единствената застрахователна компания в страната, която разполага с мобилни екипи в 9-те най-големи града, а те обхващат и значителен периметър около тях”, категорично заяви изпълнителния директор на дружеството и потвърди, че екипът на компанията от Бургас е на 24/7 разположение на пострадалите, а отделно, има готовност за удължено работно време на офисите и командироване на допълнителни екипи от други точки в страната. Служителите на ликвидационния център на компанията в Бургас са в постоянна връзка с клиентите и дават подробни указания за необходимите действия. До момента обратната връзка от самите клиенти е изключително положителна, за което Валентин Илиев благодари на колегите си. 

Той сподели още, че към момента компанията има регистрирани 16 щети на МПС със застраховка "Каско", повечето от които са напълно наводнени. „Тези които имат по-малки щети, веднага ги пренасочваме към сервизи за отремонтирането им”, каза още Илиев и допълни, че напълно наводнените автомобили, ще бъдат обявени като тотални щети. За тотална щета считат случаи,  в които стойността на обезщетението надвишава 70% от застрахователната сума, описана в полицата. Случаите на Кражба / грабеж на цялото МПС също се считат за тотална щета. 

Освен с адекватната и бърза реакция при щети с природни бедствия, ЗК „Лев Инс” е абсолютен лидер на пазара по защита на своите застраховани МПС-та и по риска „Кражба“. Компанията използва иновативно ноу-хау и влага изключителни средства и ресурс в превенцията на риска от години. „Имаме специален отдел, който разработва и актуализира постоянно средства за защита, които поставяме на застрахованите при нас автомобили. В същото време, тези средства за защита са от най-висок клас и са напълно безплатни за нашите клиенти. Тук също сме получили признание и не случайно вече втора година подред отчитаме ръст от над 20% по застраховка „Каско“”, отговорно заяви Валентин Илиев.  

Ръководството и служителите на ЗК „Лев Инс” АД изказват съболезнования на близките на жертвите при наводненията и в знак на съпричастност с пострадалите, по инициатива на служителите на компанията, ще бъде организирана кампания за събиране на средства, които ще бъдат преведени по дарителската сметка за възстановяване на щетите, открита от община Царево.