Явор Колев и Зоя Василев от Лев Инс с интервю за Safenews

3 фев, 2023

Явор Колев - директор ‘’ИТ и киберсигурност’’ и Зоя Василев - ръководител проекти към ЗК ‘’Лев Инс’’ АД, дадоха интервю пред медията ,,Safenews”, относно киберпрестъпленията и превенцията над деца и юноши.

Засегнати бяха главните причини, поради които престъпленията в интернет зачестяват. В интервюто си, те отразиха високите резултати на кампанията "Пази детето в Интернет". Явор Колев и Зоя Василев отчетоха проведени обучения в повече от 30 населени места, в които са гостували в над 100 училища, а в дискусиите са взели участие близо 120 000 деца и учители. Те представиха експертното know-how за методите за превенция на on-line тормоза при деца. Г-жа Василев отбеляза, че обученията са основополагаща част от създаването на кибер-сигурна среда на работа и обучение. За иновативните продукти на компанията разказа г-н Колев, като посочи комплексните решения, които предлага ЗК "Лев Инс" АД. Екипът на кампанията сподели за предстоящите цели, които са насочени към запознаване на родителите с тяхната отговорна роля в безопасното присъствие на децата в интернет. Кампанията продължава с втори етап, където ще бъдат проведени срещи с деца и родители, за да продължи да дава гласност на проблемите в интернет, а също и как да се справяме с тях.

Желаещите да се включат в кампанията могат да разберат как, свързвайки се с ръководителя на кампанията г-жа Зоя Василев на ел.поща: zoya.vasilev@lev-ins.com или на тел: 0882 66 00 50

Ако желаете да изгледате цялото интервю и да се запознате с експертното им мнение, можете да го видите тук.