Лев Инс e на 12-то място сред най-големите застрахователи в Югоизточна Европа

25 окт, 2023

Лидерът на българския застрахователен пазар се изкачва с четири позиции през 2022 г. в класацията на SeeNews Top 100

ЗК „Лев Инс” АД заема престижното 12-то място сред най-големите застрахователи в Югоизточна Европа в тазгодишната класация SEE TOP 100 на агенцията за икономически новини и анализи SeeNews. Лидерът на българския застрахователен пазар се изкачва с четири позиции през 2022 г. на база брутната записана премия от 228.2 млн. евро и нейния годишен ръст от 30.04% спрямо 2021 г.

SEE TOP 100 е годишна класация на най-големите компании по общи приходи, регистрирани в Албания, Босна и Херцеговина, България, Молдова, Румъния, Северна Македония, Словения, Сърбия, Хърватия и Черна гора, която се изготвя от 2004 г. и обхваща анализ на банки, застраховане и производства.

„Независимата класация на SeeNews за пореден път доказва, че Лев Инс има солидна позиция във финансовия сектор не само в България, но и в региона и продължава да се развива. Изкачването на компанията в подреждането за Югоизточна Европа свидетелства за растежа и надежността на дружеството, което е доверен партньор на институциите, бизнеса и обществото”, коментира изпълнителният директор на ЗК „Лев Инс” АД г-н Павел Димитров.

Зад тези резултати стои политиката на ЗК „Лев Инс” АД за иновативен и комплексен подход при обезпечаване на нуждите на клиентите, както и политиката за контрол на риска във всеки аспект от активите на институциите, бизнеса и частните лица. В отговор на развитието на технологиите и потребителските нужди компанията създава иновации в бранша, зад които застава широка партньорска мрежа с международно ноу-хау. Тя дава допълнителна сигурност в експертния капацитет на компанията в България и Европа. Стратегията на ЗК „Лев Инс” АД предвижда навлизането на нови международни пазари с 360-градусови индивидуални решения за физическа и кибер сигурност.